Om oss

Specialistvård i litet format för Hund och Katt

Vi erbjuder fristående och högkvalificerad veterinärvård i Linköping

Här på Stångebro Djurklinik får du på ett lugnt och omsorgsfullt sätt hjälp med ditt djur och dess eventuella problem. Hos oss kan du boka tid för ditt djur som visar tecken på sjukdom eller besvär men självklart tar vi även emot friska djur för vaccination eller kastration. 


Veterinär Måns Röken

Jag tog veterinärexamen 2001 och är sedan 2009 specialist i hundens och kattens sjukdomar. Genom åren har jag arbetat på flera större djursjukhus i Stockholm, Göteborg och Jönköping. De senaste åren har jag varit chefsveterinär på Evidensia Djurkliniken Norrköping. Dessförinnan jobbade jag för Jönköpings Djursjukhus och Djurdoktorn i Linköping (vars lokaler vi nu tagit över delar av).

Båda mina föräldrar är veterinärer så man kan med fog säga att jag föddes in i yrket. Även om uppväxten var fylld av många olika slags djur så har jag i veterinäryrket framför allt fokuserat på vård av hund och katt. Jag arbetar mycket med hud- och öronproblem men har alltid varit mån om att hålla god bredd på mina kunskaper och tar emot patienter med alla typer av frågeställningar. Om en utredning visar på behov av mer avancerad ortopedisk kirurgi, tandkirurgi eller ögonutredning kommer jag dock remittera er till mer specialinriktade kollegor! 


Anna, Djurvårdare nivå 3

Jag har arbetat som djurvårdare sedan 2017 och är anställd här på Stångebro Djurklinik sedan mars 2022. Tidigare arbetade även jag på Evidensia Djurkliniken Norrköping.

Min fritid spenderar jag gärna ute i naturen med min sambo och min häst Katy.

Inom djursjukvården är jag lite extra intresserad av allergiutredningar samt röntgen och speciellt höftledsröntgen. Mig ser du annars mest i vår reception och butik. Du kan alltid titta förbi om du behöver hjälp med vägning och hullbedömning eller foderrådgivning!

Vad kan du få hjälp med hos oss?

Bläddra i listan nedan för att se exempel på de behandlingar vi erbjuder.

 

 

Allmän hälsokontroll
Klåda, knölar, hud- eller öronproblem
Urinvägsproblem eller ökad törst
Hälta eller rörelsestörning
Ögonproblem
Mag- och tarmbesvär
På kliniken kan vi analysera allt från blodprover och urinprover till finnålsaspirat från knölar och hud-/öroncytologier

 
Du är självklart välkommen att boka undersökning av ditt djur även om djurets bekymmer inte finns med i listan. Välj då bokningsalternativ "Veterinärkonsultation".

Kräver ditt djur djupare utredning, mer vård eller behandling än vad vi kan bistå med hjälper vi er att få remiss till lämpligt djursjukhus eller djurklinik som kan fortsätta hjälpa er.

 

  

Vi tar inte emot akuta besök utöver våra bokningsbara tider. Vi har däremot ofta lediga tider med kort varsel, logga in och se om det finns någon tid som passar er.

Har ditt djur råkat ut för sår, kloskada, böld som behöver dräneras eller något annat man kan anse vara brådskande är ni varmt välkomna att boka tid hos oss. 

Djur med uppenbara akuta besvär och nedsatt allmäntillstånd hänvisar vi till Linköpings djursjukhus - Anicura Jägarvallen eller Evidensia Valla. Detta då vi ej har möjlighet att ha patienter inneliggande för vård eller behandling hos oss.  

 

Ultraljud
Röntgen
SKK-röntgen
Dräktighetsundersökning - Röntgen eller ultraljud

 

Vaccination hund/katt
Vaccination Rabies
Besiktning
Chipmärkning
Paket för valp/kattunge under 6 månaders ålder - Besiktning, vaccination, chipmärkning
Passutfärdande
Avmaskning inför resa
Seniorkontroll för friska äldre hundar och katter där blodprov ingår

 

Mindre operationer som inte kräver full narkos. Hör av dig till oss om du har frågor gällande en specifik operation.
Kastrering hankatt
Kastrering honkatt
Kastrering hanhund
Kemisk kastrering hanhund, Suprelorin
Stygn- och/eller dränageborttagning

 

Avlivning - hund, katt, kanin, smågnagare, små reptiler
Gemensam kremering (askan sprids i minneslund)
Separat kremering (urna med askan tillbaka)

 

Tovklippning utan eller under sedering

Vad kan vi inte hjälpa till med?

I listan nedan kan du se exempel på behandlingar vi inte utför hos oss ännu.

Kastrering av kanin/marsvin/råtta
Avancerade ultraljud såsom hjärtan och avelskontroll HCM/PKD etc.
Ögonlysning och andra mer avancerade ögonutredningar
Djur med uppenbara akuta besvär och nedsatt allmäntillstånd hänvisar vi till Linköpings Djursjukhus - Anicura Jägarvallen eller Evidensia Valla. Detta då vi ej har möjlighet att ha patienter inneliggande för vård eller behandling hos oss.
Behöver ditt djur mer specialiserad vård eller utredning efter ert besök hos oss än vad vi kan erbjuda så hjälper vi er självklart att få en remiss till passande djursjukhus/djurklinik.